Eftersom de färska tomaterna och basilikan ännu lyser med sin frånvaro, så prövade vi att göra pizza med något som faktiskt är i säsong nu, nämligen rödbetor
Dela ner betorna till centimetertjocka skivor och placera i ugnsfast form tillsammans med smör, vinäger, chili, lakrits, strimlad lök, tärnat äpple, salt och socker
Skala och finhacka löken och vitlöken. Eftersom soppan innehåller kryddor som används i Mellanöstern så valde jag att servera den med orientaliska tunnbröd fyllda med hummus
Skala och klyfta löken. Krydda med salt och rosmarin. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Servera med bröd och hel, inlagd gurka 1½ dl torkade gula ärter, 4 dl kokta. 2 gula lökar. 1 msk hackad färsk rosmarin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl torkade gula ärter, 4 dl kokta 500 g rödbetor 2 gula lökar 200 g champinjoner 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 1 msk hackad färsk rosmarin 1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 150 g Apetina® vitost 1 krm svartpeppar
Lägg dem på en plåt medvitlöken, ringla olja över, krydda med salt, peppar och timjan. Skrubba betorna, dela dem om de är stora, lägg i en ugnsfast form med citronerna (halvera dom först)
Rödbetorna är såklart inga färdigköpta sockerinlagda utan vi kokade färska rödbetor. Vi har kört lass på lass med skräp, möbler och allt annat som hör en "flytt" till