1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 5 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)5 2. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 5 kvistar färsk rosmarin
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
färsk timjan. Förförisk fransyska i ugn. färsk timjan. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska
Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. Kallskuren fransyska. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä
Strö på flingsalt och färsk timjan på rotfrukterna vid servering. Lägg alla ingredienser utom färsk timjan på en oljad ugnsplåt och rosta i cirka 15 minuter
Färsk koriander. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Ca 1 kg fransyska. 1 knippe färsk oregano. Ca 1 kg fransyska. 1 knippe färsk oregano. Ca 1 kg fransyska. 1 knippe färsk oregano. 1 knippe färsk oregano
1,5 kg fransyska (eller nötstek). 200 g färsk gurka. Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 13 lagerblad, färska. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad 1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel