Ett jättegott tillbehör till både kött och fisk. 4 portioner. 250 g rimmat sidfläsk, tärna i 1 cm bitar 250 g champinjoner, kvartade 250 g gula steklökar, skalas 1 msk smör 2½ dl portvin 1½ msk o fond 2 lagerblad ½ tsk svartpeppar Stek fläsk,
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Ta dom färska basilikabladen och tryck ner dom mellan tomaterna, längst med sidorna. -) men med dom ingredienserna så kan det ju inte bli annat än gott
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Smaka av med rikligt av salt och peppar. färsk vitkål. färsk vitkål. färsk vitkål. Mmm. Äntligen säsong. Det här är min turbosallad som kan ätas till allt
Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Fukta rispappren med sprayflaska eller mellan lätt fuktade kökshandukar
Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor. 700 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten). 200 g färsk bladspenat. 150 g färsk parmesanost. 700 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten). 200 g färsk bladspenat. 150 g färsk parmesanost
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.