Pressa vitlöken och fördela den över bringan, riv över skal från citronen salta och peppra, lägg i den färska spenaten, rulla ihop och dela på mitten, bind upp dom två bitarna av bringan med steksnöre
Häll ner morötter, öl och färsk timjan, och låt grytan koka upp. 1 kg bringa eller bog av lamm. 2 msk finhackad, färsk timjan. 1 kg bringa eller bog av lamm. 2 msk finhackad, färsk timjan
Jag använde en bog med tillhörande bringa. Man ska kunna soltorka den genom att låta den ligga 48 timmar i direkt solljus men jag tänkte ha den färsk och frysa in den
Trimma bort det mesta av fettet på bringan, spar cirka ½ cm. Lägg bringan i behållaren och se till att den är helt täckt av lagen, sätt ett lock eller täck med gladpack
Jag använde färskbringa och skirtsteak. För att göra rivet nötkött använder jag helst en blandning av bringa och skirtsteak men flankstek fungerar också
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika