Färsk bringa recept

Ugnsbakad lammbringa fylld med färsk spenat

Ugnsbakad lammbringa fylld med färsk spenat

Pressa vitlöken och fördela den över bringan, riv över skal från citronen salta och peppra, lägg i den färska spenaten, rulla ihop och dela på mitten, bind upp dom två bitarna av bringan med steksnöre
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

bringa eller rygg. 1 msk hackad färsk rosmarin. Skär köttet i mindre bitar men låt benen vara kvar. Fräs bitarna i en stekgryta tills de fått färg
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Lägg bringan i en stor kastrull och häll vatten så att det täcker. Ta upp bringan, linda in den i folie och lägg åt sidan
Brittisk lammgryta med öl

Brittisk lammgryta med öl

Häll ner morötter, öl och färsk timjan, och låt grytan koka upp. 1 kg bringa eller bog av lamm. 2 msk finhackad, färsk timjan. 1 kg bringa eller bog av lamm. 2 msk finhackad, färsk timjan
Merquez

Merquez

Jag använde en bog med tillhörande bringa. Man ska kunna soltorka den genom att låta den ligga 48 timmar i direkt solljus men jag tänkte ha den färsk och frysa in den
Viltgryta

Viltgryta

2 tsk färsk timjan. Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken
Pastrami

Pastrami

Trimma bort det mesta av fettet på bringan, spar cirka ½ cm. Lägg bringan i behållaren och se till att den är helt täckt av lagen, sätt ett lock eller täck med gladpack
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

4 2 gula lökar 3 morötter 6 katrinplommon 600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek) 3 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk finhackad färsk ingefära 1 tsk malen spiskummin 3 kanelstänger 2 lagerblad 3 dl vatten 2 msk konc kalvfond 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan
Rivet nötkött med bönor och ris

Rivet nötkött med bönor och ris

Jag använde färskbringa och skirtsteak. För att göra rivet nötkött använder jag helst en blandning av bringa och skirtsteak men flankstek fungerar också
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Rullsylta

Rullsylta

Jag kokade fårbenen med morot, selleri, lagerblad, lök, vitlök, kryddpeppar, vitpeppar, färsk timjan och persilja
BBQlovers Burgarskola

BBQlovers Burgarskola

Färsen smakar absolut bäst färskmald, men går natuligtvis att frysa också, tänk på att tina den långsamt i kallt vatten om du fryst den
Borsjtj a la Tina

Borsjtj a la Tina

Hackad färsk persilja. 500 g benfritt nötkött (bringa. Skär köttet i bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg över det i en gryta
Rimmat lammkött med rotmos

Rimmat lammkött med rotmos

Nu finns färskt lammkött i alla affärer. RIMMAT LAMMKÖTT MED ROTMOSJag använde ca 1 kg bringa, den allra billigaste styckningsdetaljen