1. Hacka schalottenlöken fint. Blanda ihop färs, ägg, lök och kryddor i en skål. Låt stå en stund innan tillagning.
2. Dela upp i 4 biffar. Stek i smör och olja på mellanvärme. Lägg på en kvist rosmarin i slutet av stekningen.
3. Tag lite av sky ifrån stekningen och häll över i en kastrull. Red med vetemjöl och tillsätt därefter grädde och en halv buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
4. Dela potatisen i ca 3cm bitar. Stek i olja. Krydda med salt och peppar.
5. Hacka löken grovt. Stek i smör tills den är genomskinlig och tillsätt sedan socker. Smaka av med salt och peppar.
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Servera medstekt lök, lingonsylt och gräddsås. Råstektmandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Jag är väl egentligen inte rätt person att tala om för er hur stekt fisk ska tillagas, men eftersom det var dagens söndagsmiddag så delar jag ändå med mig av hur jag gjorde
Varva grönsaker med kyckling, lök (rostad ochstekt) ochpotatis i djupa tallrikar. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Windows-telefonerna är ju något begränsade där men eftersom jag var så nöjd med den i övrigt så har den hängt med ett par år i hopp om att fler appar skulle släppas, men inte…
Lägg sedan upp sallad på ett fat eller tallrik, lägg sedan potatisen på med två stycken noisetter, dela upp löken ovanpå och slå den goda såsen på och servera direkt
Lägg köttet i den varma buljongen och använder du fläskkött så låt koka ett par minuter men använder du kalv så lägg i köttet och låt det bara dra i eftervärmen medan du gör potatisen
Servera ryggbiffarna med den stekta löken, kokt potatis, skysås och blandad sallad. “Mmmm… biff med lök, skysås ochpotatis blir så mycket godare med riktigt kött i stället för färsbiff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.