Tzatziki
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Tzatziki

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram grekisk yoghurt
  • 1 stor gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja (extra virgin)
  • 1 nypa salt och peppar

Beskrivning

    Riv gurkan med ett rivjärn

    Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 matsked rödvinäger. Låt stå i 15-30 min för att vattnet ska komma ur. Kläm gärna lite på gurkan också för att pressa ur mer vätska.

    Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja.

    Ta gurkan och krama ur den sista vätskan med händerna.

    Lägg till gurkan och blanda runt med övriga ingredienser.

    Smaksätt med salt och nymalen peppar

    Låt stå i kylen tills du ska servera maten

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.