Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 matsked rödvinäger. Låt stå i 15-30 min för att vattnet ska komma ur. Kläm gärna lite på gurkan också för att pressa ur mer vätska.
Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja.
Ta gurkan och krama ur den sista vätskan med händerna.
Lägg till gurkan och blanda runt med övriga ingredienser.
För extra bra resultat får tzatzikin gärna stå en timme eller två i kylskåpet. Så här gör du 15 minuter Skölj gurkan och riv den sedan grovt på ett rivjärn
Servings. 4. Cook Time. 25 Min. Indisk paneergryta med ingefära, vitlök och cashewnötter. 8. 45 Min. Créme ninon med pilgrimsmusslor, tryffelgrädde och skumpa
Häll yoghurten i ett kaffefilter över en skål och låt vasslan rinna av. Skölj och torka gurkan. Riv den grovt och rör ner den i yoghurten tillsammans med pressad vitlök, olja, salt, peppar och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.