Jag var rätt säker på att vi hade kvar frö sedan vi grillat lax i somras. en färsk rosmarinkvistSkär salamin i tunna bitar och finskiva vitlök och fänkål
Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Sagt och gjort skalades lite grönsaker bort och lite fix med fisken (rökt lax ska träs in i den i ursprungsvarianten) hoppas över, men det är faktiskt till 95% samma upplevelse och den här varianten går också att servera som huvudrätt om man skulle vilja göra det. 1 liten fänkål. Koka upp i saltat vatten som täcker dessa och låt koka i 20 minuter, rör ner 50 ml vitt vin, blandade torkade örter (timjan, rosmarin, oregano, etc) och låt dra helst tills buljongen är i rumstemperatur. Gör lämpliga mumsbitar av salladslöken (2-3 cm långa stavar av stjälken, halva eller kvartar av roten), en halv centimeter tjocka skivor av fänkålen och halva rädisor. 1 liten fänkål
Fisk i folie med tomat och fänkål. Den Mårtenssonska påsken har förflutit väldigt bra, vi bjöds på helstekt kalkon med sås av skedätarsort hemma vid familjen Perssons matbord och en helstekt lax med skedätarsås vid Björkenäsbordet
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Igår var det dags igen, denna gång LAX. Lägger istället till ovanstående rub för just dagens grillning timjan och rosmarin eller spiskummin
Krydda med cayennepeppar, svartpeppar och lite rosmarin. 1/2-1 kg räkor en rejäl klick riktigt smör 1 gul lök 1/4 fänkål (använd de delarna du inte vill ha sen i soppan, typ stjälkarna och bottenplattan) 2 selleristjälkar 1 övermogen tomat (bara för att vi råkade ha det i kylen) 1 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 7 dl vatten Skala räkorna och lägg räkorna i kylen sålänge. fonden 500 g blandad fisk (vi har i torsk och lax) 3/4 fänkål (det som blev över när du gjorde fonden) grädde och mjölk (ca 4-5 dl) cayennepeppar rosmarin svartpeppar småtomater räkor Häll fonden i en gryta tillsammans med grädde och mjölk. Lägg i fänkål och fisk och låt koka ca 5 minuter. 1/4 fänkål. 3/4 fänkål
Ingredienser 200 g skalade jordärtskockor ½ klyftad gul lök ½ strimlad fänkål ½ msk smör/olja ½ dl vitt vin 5 dl grönsaksbuljong 1 kvist rosmarin 3 msk crème fraiche, max 30 %, ev. 75 g rökt lax Garnera med