Fänkål lax rosmarin recept

Lax i ugn

Strimla fänkålen. Lägg på laxen. 500 g laxfilé. 300 g fänkål. 1 msk rosmarin. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär paprikan i bitar
Spaghetti med salami, fänkål och tomater

Spaghetti med salami, fänkål och tomater

Jag var rätt säker på att vi hade kvar frö sedan vi grillat lax i somras. en färsk rosmarinkvistSkär salamin i tunna bitar och finskiva vitlök och fänkål
Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Hälleflundra med pepparrotsveloutée

Hälleflundra med pepparrotsveloutée

Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Sagt och gjort skalades lite grönsaker bort och lite fix med fisken (rökt lax ska träs in i den i ursprungsvarianten) hoppas över, men det är faktiskt till 95% samma upplevelse och den här varianten går också att servera som huvudrätt om man skulle vilja göra det. 1 liten fänkål. Koka upp i saltat vatten som täcker dessa och låt koka i 20 minuter, rör ner 50 ml vitt vin, blandade torkade örter (timjan, rosmarin, oregano, etc) och låt dra helst tills buljongen är i rumstemperatur. Gör lämpliga mumsbitar av salladslöken (2-3 cm långa stavar av stjälken, halva eller kvartar av roten), en halv centimeter tjocka skivor av fänkålen och halva rädisor. 1 liten fänkål
Fisk i foliepaket på två olika sätt

Fisk i foliepaket på två olika sätt

Fisk i folie med tomat och fänkål. Den Mårtenssonska påsken har förflutit väldigt bra, vi bjöds på helstekt kalkon med sås av skedätarsort hemma vid familjen Perssons matbord och en helstekt lax med skedätarsås vid Björkenäsbordet
Grilltider

Grilltider

majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Igår var det dags igen, denna gång LAX. Lägger istället till ovanstående rub för just dagens grillning timjan och rosmarin eller spiskummin
Papillote – fisk i paket

Papillote – fisk i paket

Krydda med rosmarin eller timjan, salt och peppar. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Fördela grönsakerna på 4 bakpapper

Millans Bouillabaisse

Krydda med cayennepeppar, svartpeppar och lite rosmarin. 1/2-1 kg räkor en rejäl klick riktigt smör 1 gul lök 1/4 fänkål (använd de delarna du inte vill ha sen i soppan, typ stjälkarna och bottenplattan) 2 selleristjälkar 1 övermogen tomat (bara för att vi råkade ha det i kylen) 1 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 7 dl vatten Skala räkorna och lägg räkorna i kylen sålänge. fonden 500 g blandad fisk (vi har i torsk och lax) 3/4 fänkål (det som blev över när du gjorde fonden) grädde och mjölk (ca 4-5 dl) cayennepeppar rosmarin svartpeppar småtomater räkor Häll fonden i en gryta tillsammans med grädde och mjölk. Lägg i fänkål och fisk och låt koka ca 5 minuter. 1/4 fänkål. 3/4 fänkål
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Ingredienser 200 g skalade jordärtskockor ½ klyftad gul lök ½ strimlad fänkål ½ msk smör/olja ½ dl vitt vin 5 dl grönsaksbuljong 1 kvist rosmarin 3 msk crème fraiche, max 30 %, ev. 75 g rökt lax Garnera med
Fiskgryta

Fiskgryta

Ansa och skiva purjolök och fänkål. fiskfilé utan skinn, t ex lax, sej eller torsk. fänkål. rosmarin eller 1 tsk torkad
Fisk från början till slut

Fisk från början till slut

Finhacka en morot, strimla en fjärdedels fänkål, en bit purjo och en vitlöksklyfta. Lägg sedan i lax skuren i kuber, musslorna och några skalade räkor
Bouillabaisse med saffranskräm

Bouillabaisse med saffranskräm

Strimla fänkålen men spara hälften till senare. Servera till fisksoppan med smördegspinnar med sesam, rosmarin och Västerbottensost
Jag är en soppoman

Jag är en soppoman

Soppan toppades med rökt lax. Jag pressade i lite vitlök, saltade, pepprade och blandade ner lite hackad färsk persilja och rosmarin

Nyårsfirande 2011/2012

Lägg i fänkålen och låt den bli mjuk. rosmarin. Krydda med cayennepeppar, svartpeppar och lite rosmarin. rosmarin
Jag längtar till Italien…..

Jag längtar till Italien…..

Gravlax med fänkål. Smaksätt med lite salt och mald peppar och skär ner vipporna från fänkålen i stället för dill