Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Stek köttet du köpte. Gör det här före du steker köttet så du timar in när maten är varm. Men kom ihåg på nötkött att man bara ska steka 1 gång på varje sida å inte så länge om du vill ha rare stekt
Skiva entrecoten tunt och vänd ner i marinaden så, se till att marinaden täcker köttet. Detta recept baserat på ris, grönsaker och nötkött med spännande smaker lockade mig och jag nosade sedan vidare på just denna rätt
Den serveras främst till mörkt nötkött men även till kalv (i Filé Oscar exempelvis) och fågel. Bryn smöret ordentligt och stek biffarna hastigt på bägge sidor
Man skall helst använda sig av entrecote eller ett annat välmarmorerat mört nötkött men jag hittade inga fina bitar så jag gjorde det av ryggbiff istället
Råvarorna är suveräna (med undantag av nötkött). Värm stekpannan och tillsätt i smör och olja. Häll i äggsmeten och stek den på medelvärme tills den stelnat