Entrecote glaze recept

Grilla entrecote med rökt glaze

Grilla entrecote med rökt glaze

Rökt glaze. Låt glazen ”bränna” in lite. Grilla dem 2 minuter på varje sida och pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar. 4 skivor entrecote (á 180g)
Grillad entrecote med rökt glaze

Grillad entrecote med rökt glaze

Rökt glaze. Låt glazen ”bränna” in lite. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar. 4 skivor entrecote á 180g
Grillad entrecote med rökt glaze

Grillad entrecote med rökt glaze

Rökt glaze. Låt glazen ”bränna” in lite. Rökt glaze. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar. 4 skivor entrecote á 180g
Entrecôte, revben och ostig gratäng

Entrecôte, revben och ostig gratäng

Sedan fick de torka till lite och penslades sedan med en glaze gjord på. Vid besökt i gårdsbutiken Åsby Kött & Vilt i Hallstahammar, fick några fina köttdetaljer följa med hem och utgöra vår söndagsmiddag
Entrecote med soja- och sesamglaze

Entrecote med soja- och sesamglaze

Blanda ingredienserna till sojaglazen i en kastrull. Pensla på rikligt med glaze på köttytan. 1 förp Scan Gourmet Entrecote, ca 350 g
Grillat fast inomhus

Grillat fast inomhus

Entrecote som grillades i grillpanna på spisen. Jag gör en tjock glaze som dem marineras och penslas med under grillningen i ugnen
Grilltider!

Grilltider!

I fredags åt vi Entrecote med grönpepparsås och stekta grönsaker, för receptet på såsen klicka här. Marinad, stor sats som också används som glaze under grillningen
Grilltips i skövde nyheter.

Grilltips i skövde nyheter.

Entrecote & fläskkarré är perfekt till grillen. Glaze, en kletig/såsig röra som man ofta penslar på köttet när det är färdiggrillat
Julgrill 2015

Julgrill 2015

Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas

VALBORG & PECANKOLAPAJ

Det här köttet är av så bra kvalitet så några marinader eller glazes behövs inte.  . Då var april slut & vi går en alldeles underbar tid till mötes
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Mina vanliga polare, de gillar käket men de förstår inte vad jag snackar om när jag vill få fram mer styrka som ska smyga fram efter ett par sekunder i en glaze för ett gäng ribs
Intervju med Hampus Nordahl

Intervju med Hampus Nordahl

En entrecote eller en ryggbiff är nog favoritdetaljerna. Till varmrätt blir det Pigwings BBQ SM babybacks med äppelsirap glaze och elotez majs