Väldigt gott att servera pannkakan med fluffig vaniljsås eller varför inte med glass. 5 tsk salt 1,5 tsk vaniljsocker 8 dl mjölk 4 st ägg Vaniljsås med grädde till servering. 5 msk marsanpulver (Ekströms snabbvispade vaniljsås) 2 dl mjölk 3 dl grädde Recept på klassisk ugnspannkaka hittar du HÄR
Jag använde kokbar vaniljkräm från Ekströms. Passa under tiden på att röra ihop vaniljsåsen. Viktig dag att ”fira” ett klassiskt fikabröd som finns i så många olika varianter
Vi hade ett smaktest av Ekströms båda vaniljsåser och den med grädde fick alla rösterna här hemma men skillnaden i smak var, i ärlighetens namn, inte så stor
Jag använde Ekströms och följde instruktionerna för kräm. INTE vaniljsås. eller färska1-2 dl tjock vaniljkräm (jag vispade ihop Ekströms Marsan)(mer Jordgubbar och Vaniljkräm till serveringen om du vill)Tina frusna jordgubbar för saftigast resultat på kakan