Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Skölj och skala äpplena. Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter. 3-4 stycken äpplen
Riv mandelmassa och äpple och blanda med grön pastafärg. Äpple- och mandelmassekakorMördeg270 g vetemjöl 90 g socker 10 g vaniljsocker 200 g smör Fyllning100 g mandelmassa 0,5 st Äpple (Granny Smith) Grön pasta färg ( jag blandade skogsgrön med smaragdgrön)Gör smeten först och läggning mördegen i kylen medan fyllningen görs
Fyll sedan formen medäpplen, och sist lite mer deg om man inte lagt allt i botten. 150 g rumsvarmt margarin5-6 msk socker4 dl mjöläpplen doppade i kanelsocker (blanda socker och kanel)Sätt på ugnen på 175- 200 grader. 20-30 minuter, servera med glass eller vaniljsås
Smulpaj är minst sagt en typ av lättgjort recept. Frukt eller bär toppas med ett lager deg. Här nedan ser ni en variant med äpple och som är smaksatt med kanel
Jag brukar köpa Svenska äpplen eftersom jag tycker att dom har mer smak. Skala äpplena och skiva dem. Lägg äpplena i en smörad pajform och strö över kanel och socker efter smak
Skär äpplena i bitar och blanda med socker, vaniljsocker, citronskal och saft. skal och saft från. Tillsätt hackade hasselnötter och arbeta försiktigt in i smulpajdegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.