Dovhjort morot recept

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet

Variation av dovhjort

Olika rotsaker som rotselleri, morot och palsternacka. Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets

Variation av dovhjort

Grädde1 äggVitt vinVitlökTimjanSalt och vitpepparOlika rotsaker som rotselleri, morot och palsternackaAmandinepotatisOlivoljaCreme fraiche
Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé. Dovhjortsfilé. 500 g hjortfilé (dovhjort). Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader
Tårta med rökt viltkött

Tårta med rökt viltkött

Jag använde rökt älghjärta till fyllningen och fint skivat rökt ytterlår från dovhjort till dekorationen

En god gryta och en god fransyska

En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här. Förbered en ugnsfast form genom att smöra den, lägga ner en morot skuren i stavar, en gul lök klyfta, två halverade vitlöksklyftor och lite oregano
En oäkta Wallenbergare.

En oäkta Wallenbergare.

Idag bjuder jag på en variant gjord på dovhjorts kalv. Morot. 600 gram finmald färs av dovhjort. En äkta Wallenbergare görs på finmald kalvfärs & äts oftast ihop med potatispuré, gröna ärtor, lingon & skirat smör
Äleby gård  januari 2018

Äleby gård januari 2018

Ytterfilé och wallenbergare av dovhjort med rödvinsås samt spiskumminrostad rostad potatis & morot. Wallenbergare på dovhjort 10-12 port. com Wallenbergare på dovhjort 10-12 port

Innanlår av dovhjort med rotfrukter och potatismos

• Ekologiskt• Miljövänligt• Hållbart• Djuretiskt• Svenskproducerat• Tillgängligt• Nyttigt• Kolesterolfattigt• Fettsnålt• Järnrikt• Selenrikt• Omega3 riktInnanlår av dovhjortLåter ju ganska bra. Innanlår av dovhjort4 persca 600 gram innanlår1 msk dijonsenap2 msk äppelchutney (eller annan chutney)Gör så här