Dovhjortsfilé. Dovhjortsfilé. 500 g hjortfilé (dovhjort). Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
Riven morot. Gjorde för ett tag sedan enkla köttbullar tillsammans med sonen på Dovhjort, som blev mycket uppskattade, så varför inte fortsätta på inslagen bana
En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här. Förbered en ugnsfast form genom att smöra den, lägga ner en morot skuren i stavar, en gul lök klyfta, två halverade vitlöksklyftor och lite oregano
Idag bjuder jag på en variant gjord på dovhjorts kalv. Morot. 600 gram finmald färs av dovhjort. En äkta Wallenbergare görs på finmald kalvfärs & äts oftast ihop med potatispuré, gröna ärtor, lingon & skirat smör
Ytterfilé och wallenbergare av dovhjort med rödvinsås samt spiskumminrostad rostad potatis & morot. Wallenbergare på dovhjort 10-12 port. com Wallenbergare på dovhjort 10-12 port
Jag har själv skjutit dovhjorten. Morotspurè. Rostad morot och palsternacka. Morotspuré. Skär hjort ryggbiffen i önskade bitar och servera det med morotspuré,portabello,aigresås och rostade rotsaker
• Ekologiskt• Miljövänligt• Hållbart• Djuretiskt• Svenskproducerat• Tillgängligt• Nyttigt• Kolesterolfattigt• Fettsnålt• Järnrikt• Selenrikt• Omega3 riktInnanlår av dovhjortLåter ju ganska bra. Innanlår av dovhjort4 persca 600 gram innanlår1 msk dijonsenap2 msk äppelchutney (eller annan chutney)Gör så här