Sura lingon och yoghurt kan vara bra om man inte lyckas få i sig något annat, men så krävs sött och salt för att känna sig piggare och lätta huvudvärk, kanske baconlindade dadlar kan funka i ett sånt läge
Dadlar, dadlar. Jag älskar dadlar, det går att göra så mycket med dem och det blir så gott. 50g jäst4 dl ljummet vatten 1 tsk salt2 msk daddelsirap2 dl kruskakli 1 dl linfrö 4 msk nyponskalsmjöl 2 dl lingon150g urkärnade, finhackade dadlar 2 dl fullkornsdinkel Ca 8 dl dinkelmjöl Gör så här. 2 dl lingon
Häll upp i serveringsglas och toppa med exempelvis kokos, kanel och ett par lingon. 1 dl lingon. 2 st dadlar - eller annan sötning, jag använda honung också. 1 dl lingon
Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusa russin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
Gröp ur passionsfrukterna och mixa med några dadlar. 3 dadlar. 2 dl frusna lingon. 6-8 passionsfrukter 3 dadlar Gröp ur passionsfrukterna och mixa med några dadlar
Du kan ta andra valfria bär än de föreslagna, ex vis blåbär, lingon, hallon, aroniabär, aprikoser. 5 dl ljust bovetemjöl2 tsk fiberhusk2 tsk bikarbonat2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 tsk salt1 dl finhackade dadlar1 dl ljusa russin½ dl pumpakärnor100 g mjölkfritt, kylskåpskallt margarin2 dl naturell sojayoghurt1 dl vattenBlanda alla torra ingredienser samt russin och dadlar i en stor bunke
Mät upp havregryn, solrosfrön, dadlar och kryddor i matberedarens blandarskål. Solrosfrön fick vara huvudingrediensen i den pepparkakskryddade bottnen som saffranskrämen hälldes på, och sedan toppades hela härligheten av en lingonchiafrögelé och några lättinade lingon