Skala lök, vitlök och galangal (eller ingefära) och skär i mindre bitar. Det här är min variant av Gaeng Kari som jag steker i olja med limejuice, currypastan får då djupare smak och bättre hållbarhet
1 - 2 tsk riven färsk ingefära. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön). Ha i vitlöken, ingefäran och currypastan och låt allt steka i ytterligare 1 - 2 minuter under omrörning. 1 - 2 tsk riven färsk ingefära. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön)
550 g butternutpumpa - ca 460 g skalad och urkärnad vikt220 g sötpotatis - ca 200 g skalad vikt320 g morötter - ca 280 g skalad vikt270 g orange paprika - ca 210 g urkärnad vikt3 vitlöksklyftorca 35 g kokosolja1 msk curry2 msk lantbuljongpulver1 dl vatten1 förpackning kokosgrädde, 250 ml1 msk färsk ingefärssaft(1 tsk röd currypasta) - uteslut om du vill ha mildare smakev redningTill servering. Tillsätt vatten, kokosgrädde, lantbuljongpulver, ev currypasta och ingefärssaft, och låt småkoka under lock tills grönsakerna känns mjuka, 12 - 15 minuter
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult