Currypasta ingefära recept

Tikka Masala currypasta

Tikka Masala currypasta

1 bit färsk ingefära, ca 65 gram. 1 röd spansk chili eller valfri röd färsk chili. 5 klyftor vitlök. 2 tsk mald koriander
Gaeng Kari – gul thailändsk currypasta

Gaeng Kari – gul thailändsk currypasta

Skala lök, vitlök och galangal (eller ingefära) och skär i mindre bitar. Det här är min variant av Gaeng Kari som jag steker i olja med limejuice, currypastan får då djupare smak och bättre hållbarhet
Pumpasoppa med spenat, kokosmjölk och currypasta

Pumpasoppa med spenat, kokosmjölk och currypasta

1 - 2 tsk riven färsk ingefära. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön). Ha i vitlöken, ingefäran och currypastan och låt allt steka i ytterligare 1 - 2 minuter under omrörning. 1 - 2 tsk riven färsk ingefära. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön)
Moderiktigt orange vegogryta med kokosgrädde, ingefära och curry

Moderiktigt orange vegogryta med kokosgrädde, ingefära och curry

550 g butternutpumpa - ca 460 g skalad och urkärnad vikt220 g sötpotatis - ca 200 g skalad vikt320 g morötter - ca 280 g skalad  vikt270 g orange paprika - ca 210 g urkärnad vikt3 vitlöksklyftorca 35 g kokosolja1 msk curry2 msk lantbuljongpulver1 dl vatten1 förpackning kokosgrädde, 250 ml1 msk färsk ingefärssaft(1 tsk röd currypasta) - uteslut om du vill ha mildare smakev redningTill servering. Tillsätt vatten, kokosgrädde, lantbuljongpulver, ev currypasta och ingefärssaft, och låt småkoka under lock tills grönsakerna känns mjuka, 12 - 15 minuter
RÖD CURRYKYCKLING I SLOWCOOKER

RÖD CURRYKYCKLING I SLOWCOOKER

Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater, currypasta, fisksås och häll i grytan. 3 tsk röd currypasta. 1/2 tsk ingefära, pulver. 3 tsk röd currypasta. 1/2 tsk ingefära
Het kycklinggryta thai

Het kycklinggryta thai

Färsk ingefära är ett måste, mums. 1 msk färskriven ingefära. 1 msk röd currypasta. 1 msk färskriven ingefära
Indisk köttgryta

Indisk köttgryta

Späd med rapsolja så att det blir till en currypasta. Fräs currypastan i en stekpanna en stund så att alla smaker kommer fram
Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult
Indisk vindaloo med kyckling

Indisk vindaloo med kyckling

Finriv ingefäran och rör i den. 3 gullökar3 vitlöksklyftor2 tomater0,5 röd chilifrukt1 tsk finriven ingefäraca 2 dl vatten0,5 dl rött vin eller rödvinsvinägerca 1,5 dl matlagningsgrädde1 grönsaksbuljongtärning0,5-1 tsk röd currypastesockersmörsalt och svartpepparKryddblandning