Gaeng Kari – gul currypasta. Det här är min variant av Gaeng Kari som jag steker i olja med limejuice, currypastan får då djupare smak och bättre hållbarhet
Gaeng ped- Äkta Thailändskröd curry med bambuskott och kyckling. Gaeng ped. Blanda röd curry i kastrullen med den reducerade koksmjölken, fräs under omrörning tills det bildas ännu mer olja
Hacka vitlöken och bryn snabbt i lite olja tillsammans med currypastan. Just idag blev det snabbwokat sidfläsk i röd curry och kokosmjölk, fantastiskt gott
Här kommer en underbar fiskgryta som vi åt för någon kväll sedan – åh ääääälskar thaismak. I går kändes det som jag hade glassplitter i höger öga men idag är jag bara småröd och lite kladdig
Strimla grönsakerna, skär rödlöken i klyftor, pressa vitlöken, riv ingefäran, finhacka koriandern. Hetta upp oljan i en panna tillsätt vitlök, ingefära och rödcurrry och fäs ca 30 sek. 1 st röd paprika , strimlad. 1 st röd lök(ar) , i klyftor. 1 tsk rödcurrypasta , (alt 1
Jag lagade en gryta med ytterfilé i kokosmjölk med rödcurrypasta. Rör i den rödacurrypastan. 2 msk rödcurrypasta. 2 hönsbuljongtärningar 2 msk rödcurrypasta
Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked rödcurrypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
En enkel kycklinggryta med smak av kokosmjölk, rödcurrypasta och lime. ½ rödlök. Mängden currypasta beroende på hur stark mat man vill ha så klart så denna gryta går att göra väldigt mild i smaken om man önskar det
I receptet skulle det vara ½ tsk rödcurrypasta. ½ dl ströbröd. Det är inte jätteofta i gör mat hemma med currypasta och jag kände att det var helt onödigt att köpa en burk med något som man bara ska ha ett uns av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.