Citroncurd fins det hur många recept på som helst. Ytterligare ett recept på en lite nyttigare variant av citroncurd med kokosolja och kokossocker hittar du här
citroncurd,. 05 Jan. 11. 29. Twitter. Facebook. Syrlig Citroncurd. 0kommentarer. Denna curden är den bästa jag vet, riktigt mycket citronsmak, så det bränner till lite på tungan i eftermaken
Citroncurden som jag använde var min egen himmelska variant, men om du köper färdig rekommenderar jag gärna Mrs Darlingtons som är väldigt len, god och krämig i konsistensen
Jag ändrade ganska hejvilt i receptet, och förstärkte också Philadelphiasmeten med några matskedar av min himmelska citroncurd, och jo - om inte världens godaste så i alla fall väldigt, väldigt goda
Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd. Tillsätt citroncurd och mjölk/smörblandningen och vispa lätt så det blandas väl
Citroncurd3-4 citroner, juice och zest (ekologiska) 150 g strösocker 150 g ägg [3 små]. Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]
Om du använder köpt citroncurd, så försök få tag på riktigt god och krämig dito. ca 3 pensionsmässiga Kravbananer, 220 g125 g citroncurd, drygt en deciliter1 msk vit balsamvinäger - syran ger skjuts åt bikarbonaten2 bamseägg, eller 3 mer normalviktiga1 dl ljust rårörsocker½ dl mörkt muscovadosocker½ tsk äkta vaniljpulver - eller drygt dubbla mängden äkta vaniljsocker2 dl rårismjöl1 dl durramjöl1 msk malda psylliumskal/husk1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonatGlasyr till 4 muffins - lyxade till det när vi fick besök, resten åt vi utan glasyr50 g vit choklad med halloncrisp - vit choklad med citronsmak är också ett alternativen dryg matsked smetana, ca 25 glite halloncrunch (köper jag från Immun) eller annat valfritt strösselMosa ihop bananerna med citroncurd och balsamvinäger. 125 g citroncurd
Pavlova med citroncurd, granatäpple och yoghurtsorbet Spara Skriv ut Ingredienser CITRONCURD 3 citroner, finrivet skal och pressad juice 100 g osaltat smör 200 g strösocker 3 ägg, lättvispade YOGHURTSORBET 3 dl hemmagjord eller turkisk yoghurt 1 ½ dl vatten 150 g strösocker pressad citronjuice PAVLOVA 130 g äggvita (ca 4 ägg) 260 g strösocker 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk maizena 1 sats citroncurd 1 sats frusen yoghurtsorbet, ev smaksatt med lite rosenvatten 1 granatäpple, plockade kärnor 40 g skalade pistaschnötter, grovhackade Instruktioner CITRONCURD Värm citronskal, -juice, smör och socker i ett vattenbad under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg stora klickar av citroncurd här och var, skopa ut en massa sorbet, strö över granatäppelkärnor och pistaschnötter 3. 1 sats citroncurd