Nu i stundande påskatider fick jag lust att göra en egen variant, och jag tyckte nog att den - utan att vara skrytsam - närmade sig himmelska dimensioner
Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd. Tillsätt citroncurd och mjölk/smörblandningen och vispa lätt så det blandas väl
Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Men jag är inte sen med att följa traditioner, så länge det involverar sylt och grädde, i varje fall
Hursomhelst, den här moussen är helt mjölkfri - och glutenfri förstås - och passar därför de flesta. En del mjölkfri mintchoklad innehåller soja, så om du inte tål det det föreslår jag att du försöker hitta en neutral choklad (från Plamil eller Bonvita t ex) och i stället smaksätter med några droppar pepparmyntsolja
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Garnera med blåbär och citronskivor. Koka upp saften av 1 citron med ca ½ dl socker, det ska inte kännas surt. Vispa grädden till garneringen blanda med 2 dl av citronkrämen och bred den över tårtan. 50 g rumsvarmt smör mjölkfritt/laktosfritt
Häll bort blötläggningsvattnet och mixa nötterna med övriga ingredienser till helt slät konsistens. Du kan alltså servera den till personer som är veganer, som äter paleo-kost, som äter mjölkfritt och sockerfritt
Perfekt "fluff" för en sommartårta - och faktiskt rätt god oxå. Så jag sänkte ambitionsnivån och nöjde mig med att riva ner lite rivet limeskal i tårtbottnen
Jag rekommenderar dock att det är med antingen rivet lime eller citron skal i receptet eftersom att det behövs extra smak när desserten är utan tillsatt socker
Mixa smöret och oljan med en stavmixer eller i en blender. smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann. Ca 1½ dl mjölkfritt margarin (Smält och svalnat). 3 dl mjölkfri choklad eller mer. 1dl mjölkfritt margarin rumstempererat
Idag blev det sallad med en mejerifri tonfiskröra, som serverades till middag. Sallad med tonfiskröra. Hetta upp olja i en stekpanna, och tillsätt brödbitarna, krydda med salt och peppar
Att baka mjölkfritt är inte alls krångligt, med lite extra eftertanke kan du baka det mesta. Att göra olika kakor med samma deg är smart tycker jag och är riktigt nöjd med dagens resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.