Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Ytterligare en variant på jordnötskakor hittar du här, och föredrar du en mjuk kaka så tycker jag du kan testa bananmuffinsen eller banankakan, för bananer finns det också gott om i Kongo
Skala och grovhacka lök och vitlök och fräs den mjukoch glansig i olivolja. Den här kycklingleverpatén med kycklinglever, kycklingfärs och kalkonbacon blir perfekt på julens buffébord
Jag har gjort medglutenfria havregryn ochmed hirsflingor för dem som inte tål havre. Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfriamed vatten som degspad
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Servera kakan med lättvispad grädde, mjukrörd vaniljglass eller en god vaniljsås. Jag köpte min choklad hos Tant Grön, men den kan alltså även beställas på nätet
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Soppan är glutenfri, och blir lätt laktosfri med laktosfri grädde. Koka upp vatten - den mindre mängden till att börja med - med buljongtärningar och buljongpulver och lägg i blomkål och vitlök
Lycka till med bullbaket och ha en riktigt skön sommarsöndag allihop. Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak
Vispa äggulorna pösiga med kokossockret i en annan bunke. Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet ochmjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Men säkert finns det någon eftersläntrare som vill kalasa på kräftor även i september. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Degen gjorde jag förstås glutenfri - och den blev väldigt bra och hanterlig - men du kan välja din egen pajdegsvariant, vanlig eller glutenfri allt efter tycke ochbehov
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.