Ciderbräserad recept

Ciderbräserad Kycklingfilé

Ciderbräserad Kycklingfilé

Vi ska äta något med vitlök i rätten ikväll, så långt har jag kommit i min planering, men jag vill passa på att tipsa om en väldigt god och enkel liten rätt som jag gjorde i min Crock Pot för ett tag sedan, ciderbräserad kycklingfilé
Ciderbräserad skinkgryta

Ciderbräserad skinkgryta

Ciderbräserad skinkgryta600 g färsk skinkstek, picnicbog eller liknande2 msk sojaolja att steka i 1 msk paprikapulver1 rödlök i klyftor1 squash i skivor3 msk färsk ingefära, riven1 msk äppelvinäger2 dl äppelcider2 dl vatten1,5 msk kycklingfond1 tsk saltnymalen svartpeppar200 g sockerärter1 syrligt äpple, i smala klyftorPutsa köttet och skär det i strimlor
Ciderbräserade kotletter

Ciderbräserade kotletter

4 fläskkotletter med ben à 175 g 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 msk vegetabilisk olja 1 skivad gul lök 1 msk vetemjöl 2 ½ dl torr äpplecider 1 dl kycklingbuljong 1 msk hackad färsk salvia, eller 1 tsk torkad salvia
Kycklinggryta med cider

Kycklinggryta med cider

Ciderbräserad kycklingfile. Tänk, att lika härligt som vi tycker att det är med vårens primörer och sommarens alla frukter och bär, lika härligt gott är det med de godsaker som hösten bjuder på
Ciderbräserade kotletter

Ciderbräserade kotletter

4 fläskkotletter med ben à 175 g 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 msk vegetabilisk olja 1 skivad gul lök 1 msk vetemjöl 2 ½ dl torr äpplecider 1 dl kycklingbuljong 1 msk hackad färsk salvia, eller 1 tsk torkad salvia
Ciderbräserad kyckling med äpple

Ciderbräserad kyckling med äpple

Dela kycklingen i stora delar och bryn dem i smör. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Ansa, skala och skär resten av grönsakerna utom kålen i mindre bitar

Ciderbräserad lammstek 060503

6-8 portioner. Att bena ur lammsteken är inte svårt om du har en vass kniv. Skär med små korta snitt längs med benet tills det är frilagt

Ciderbräserad kycklingfilé

1.  Bryn kycklingfiléerna i lite matfett gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Salta och peppra lätt. 2.  Skala moroten och skär den i slantar

Ciderbräserad fläskkarré

Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn fläskkarrén runtom cirka 5 minuter

Ciderbräserade fläskkotletter

Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn fläskkotletterna hastigt på båda sidor. Sänk sedan värmen. Tillsätt smålök, cider och salt och låt köttet sjuda under lock ca 10 minuter

Ciderbräserad kycklingfilé

Bryn kycklingfiléerna i lite matfett gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Salta och peppra lätt. Skala moroten och skär den i slantar

Ciderbräserad kycklingklubba

Ta fram en liten tjockbottnad gryta och låt fläsk eller bacon smälta i den. Ansa, skölj och bita purjohalvan, låt den fräsa med fläskfettet på medelvärme i 5 minuter