Vi ska äta något med vitlök i rätten ikväll, så långt har jag kommit i min planering, men jag vill passa på att tipsa om en väldigt god och enkel liten rätt som jag gjorde i min Crock Pot för ett tag sedan, ciderbräserad kycklingfilé
Ciderbräserad skinkgryta600 g färsk skinkstek, picnicbog eller liknande2 msk sojaolja att steka i 1 msk paprikapulver1 rödlök i klyftor1 squash i skivor3 msk färsk ingefära, riven1 msk äppelvinäger2 dl äppelcider2 dl vatten1,5 msk kycklingfond1 tsk saltnymalen svartpeppar200 g sockerärter1 syrligt äpple, i smala klyftorPutsa köttet och skär det i strimlor
Kudos till Konsum i Vännäs som plockar hem fläsklägg som inte är rimmade lite nu och då. Gjorde ju en variant på pulled pork sist det inhandlades, kan läsas här
4 fläskkotletter med ben à 175 g 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 msk vegetabilisk olja 1 skivad gul lök 1 msk vetemjöl 2 ½ dl torr äpplecider 1 dl kycklingbuljong 1 msk hackad färsk salvia, eller 1 tsk torkad salvia
Ciderbräserad kycklingfile. Tänk, att lika härligt som vi tycker att det är med vårens primörer och sommarens alla frukter och bär, lika härligt gott är det med de godsaker som hösten bjuder på
4 fläskkotletter med ben à 175 g 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 msk vegetabilisk olja 1 skivad gul lök 1 msk vetemjöl 2 ½ dl torr äpplecider 1 dl kycklingbuljong 1 msk hackad färsk salvia, eller 1 tsk torkad salvia
Dela kycklingen i stora delar och bryn dem i smör. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Ansa, skala och skär resten av grönsakerna utom kålen i mindre bitar
Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn fläskkotletterna hastigt på båda sidor. Sänk sedan värmen. Tillsätt smålök, cider och salt och låt köttet sjuda under lock ca 10 minuter
Ciderbräserad vildsvinsstek. Ciderbräserad vildsvinsstek. Lägg rotfrukter i botten på en ugnsfast form. Krydda steken med salt och peppar, lägg den ovanpå rotfrukterna och sätt in i ugn på 165 °C
Ta fram en liten tjockbottnad gryta och låt fläsk eller bacon smälta i den. Ansa, skölj och bita purjohalvan, låt den fräsa med fläskfettet på medelvärme i 5 minuter