Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Tag upp kycklingfiléerna ur buljongen och låt dem droppa av. Ställ äpplena på ett serveringsfat/varje tallrik och fyll sedan hålet efter kärnhuset med vinbär
4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 rött äpple 2 msk olja 1 msk curry 640 g kycklingfiléer salt och peppar 2 dl crème fraiche 1 gurka 1/2 ask krasse Lägg till i inköpslistan
Kärna ur och lägg äpplena tillsammans medkycklingen i formen. Servera kycklingenmed ris. Men, nej det blir ingen Flygande Jacob idag men en gratinerad kyckling som på något avlägset sätt är inspirerad av Jacob
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.