Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Lammstek. De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
Ös lammsteken några gånger med skyn under stekningen. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Har man ingen sås tycker jag man ska strunta i potatisen och bara äta lammet med bönorna. Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Stick hål in i steken med en liten skalkniv. Lammstek. Lägg skivorna i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet och torka potatisskivorna med hushållspapper
Riv/raspa skalet utan att få med det vita. Gnid in köttet med blandningen. Eller ta bort nätet och krydda in- och utvändigt och bind sedan upp med steksnöre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.