Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
För övrig tipsar jag om denna supersmarriga macka. Det här är en perfekt lunchmacka som jag gjort flera gånger och kan ju vara ett bra tips på lunch inför helgen
I helgen gjorde jag en himlarnsch god macka. Grillad ciabatta med salami, fetaost och soltorkade tomater1 ciabattabröd3 skivor salamien bit fetaost3 soltorkade tomater i oljanågra minikulor mozzarellaost1 msk creme fraicheostDela brödet. -Mama Skogly ♥ 1 ciabattabröd
Slå in mackan i folie så att inte fyllningen ramlar ur. 4 ciabatta eller annat portionsbröd. Grilla köttet 5-10 cm över glöd 2-3 min på varje sida eller stek i stekpanna
Makrillarna fick hamna i en god macka som bestod av ciabattabröd ifrån Pågen (som var med i paketet jag fick häromdagen), majonäs, plocksallat, färsk röd lök och grillad makrill
Skär ciabattan i två delar. I med mackan och fräs tills den är varm. Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar. 2 ciabatta
Ytterligare en variant på en varm macka. Har du ingen sådan hemma så är det en kombination av mango och curry du är ute efter om du vill blanda ihop en egen dressing att toppa mackan med