Chokladskålarna måste du göra dagen innan så att de hinner stelna ordentligt. Chokladskålarna. Temperera chokladen, annars kommer dina chokladskålar att smälta när de står framme
Chokladskål till frukost. Jodå, det går. Tänk er acaibowl fast en chokladvariant. Fungerar faktiskt lika bra till mellanmål eller att dricka ur ett glas rakt upp och ner
Vispa upp och spritsa ner i chokladskålarna. Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingår i ett lag på fyra som har vunnit en delseger i distriktsmästerskapet i schack varför de nu går vidare till final) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen
Pannacottan är serverade i chokladskålar men går förstås bra att hälla upp i vilken skål som helst. Chokladskålar gör du enkelt genom att smälta valfri mängd choklad över vattenbad
På bilden ser vi hemmagjorda chokladskålar fyllda med mjölkchokladmousse och bär/chokladdoppade oreokakor, chokladdoppade jordgubbar, små engångsglas med vit chokladpannacotta och chokladmousse
Ett tips är att laga chokladskålarna kvällen före och sätt de på ett fat och låt stå över natten. Fördela moussen i chokladskålarna och sett de kallt 1 timme
Hejsan. Sitter med datorn i knät och lyssnar till fint sommarregn utanför fönstret… Mysigt. Sitter och tänker tillbaka på förra veckans grillmiddagar i kvällssolen och tänker att ni faktiskt inte fått recept på den ljuuuuvliga dessert vi åt en av kvällarna