Chokladskålar recept

Chokladskål med mousse

Chokladskål med mousse

6-8 PortIngredienser skålar. 6-8 vattenballonger (kanon bra storlek)knappnåltejp100-150gram blockchoklad, jag använder Odenses vilket har en god smak
Chokladskålar med mousse

Chokladskålar med mousse

Smält den mörka chokladen (se tips) och pensla dubbla pappersformar på insidan med ett tjockt lager av den smälta chokladen
Recept: Chokladskål till frukost

Recept: Chokladskål till frukost

Chokladskål till frukost. Jodå, det går. Tänk er acaibowl fast en chokladvariant. Fungerar faktiskt lika bra till mellanmål eller att dricka ur ett glas rakt upp och ner
Chokladskålar fyllda med vit choklad- och minttryffel

Chokladskålar fyllda med vit choklad- och minttryffel

Vispa upp och spritsa ner i chokladskålarna. Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingår i ett lag på fyra som har vunnit en delseger i distriktsmästerskapet i schack varför de nu går vidare till final) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen
Chokladskålar

Chokladskålar

Finhacka frukten och fördela den i chokladskålarna. Fördela moussen i chokladskålarna. små färdigköpta chokladskålar
Pannacotta i chokladskål

Pannacotta i chokladskål

Pannacottan är serverade i chokladskålar men går förstås bra att hälla upp i vilken skål som helst. Chokladskålar gör du enkelt genom att smälta valfri mängd choklad över vattenbad
Citronfromage i chokladskål

Citronfromage i chokladskål

Om man vill servera i söta små chokladskålar så är de mycket enkla att göra. Citronfromage ( passar annars att göra med vilken citrusfrukt som helst)
Bärmousse i chokladskålar

Bärmousse i chokladskålar

Chokladskålar. Färdiga chokladskålar kan man också köpa i välsorterade affärer. Fyll chokladskålarna och ställ i kylen minst 15 minuter
Banan- och jordnötssmörglass

Banan- och jordnötssmörglass

Chokladskålar. Servera en kula av varje glassmak i chokladskålarna, toppa med hasselnötsströssel och eventuellt citronmeliss
Efterrätts-tips!

Efterrätts-tips!

På bilden ser vi hemmagjorda chokladskålar fyllda med mjölkchokladmousse och bär/chokladdoppade oreokakor, chokladdoppade jordgubbar, små engångsglas med vit chokladpannacotta och chokladmousse
Jordgubbsmousse i choklad

Jordgubbsmousse i choklad

Ett tips är att laga chokladskålarna kvällen före och sätt de på ett fat och låt stå över natten. Fördela moussen i chokladskålarna och sett de kallt 1 timme
Vit chokladkräm med kiwisorbet!

Vit chokladkräm med kiwisorbet!

Hejsan. Sitter med datorn i knät och lyssnar till fint sommarregn utanför fönstret… Mysigt. Sitter och tänker tillbaka på förra veckans grillmiddagar i kvällssolen och tänker att ni faktiskt inte fått recept på den ljuuuuvliga dessert vi åt en av kvällarna