Chokladmazariner recept

Chokladmazarin i långpanna

Chokladmazarin i långpanna

Mördegsbotten1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven till jämnt fördelat
Chokladmazariner

Chokladmazariner

Med dessa chokladmazariner så vill jag önska er en riktigt fin påsk. Strössla över med lite strössel i blandade färger eller något annat som gör det hela lite ”påskigt”
Chokladmazarin i långpanna

Chokladmazarin i långpanna

Mördegsbotten. Sätt ugnen på 200 C. Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven till jämnt fördelat
Chokladmazariner

Chokladmazariner

Lättbakad ruta som ser så där lite extra svår ut att göra. Ca 20-30 stycken. 100 g margarin/smör. 150 g sötmandel (ca 2 ¼ dl)
Chokladmazariner

Chokladmazariner

Blanda mjöl, bakpulver och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägg och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg
Chokladmazariner med tryffeltopp

Chokladmazariner med tryffeltopp

Mixa hastigt ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Mixa inte för länge, degen behöver inte gå ihop till en klump, utan forma den smuliga degen till en rulle med händerna
Chocolate & Mint luxury

Chocolate & Mint luxury

När jag fikade på Prinsesskonditoriet i Örebro hade dom sånna här gobitar. Så nu ihelgen vart jag sugen på att göra dom

Radiomedverkan och minipajer

Jag provade att göra chokladmazariner, men jag hade svårt att hitta en glasyr som passade tyckte jag
Chokladmazariner

Chokladmazariner

Så det blev en pepparkakskladdkaka och så dessa små chokladmazariner med chokladganache. Ta ut chokladmazarinerna ur sina formar och lägg upp dem på ett serveringsfat
Chokladmazariner med hallon

Chokladmazariner med hallon

Hittade ett recept på chokladmazariner med apelsinmarmelad i, men jag gjorde om det lite och tillsatte hallonsmak istället

Chokladmazariner

Nu är jag tillbaka med chokladmazariner, åh gott. Hej. Urs, jag skäms över att jag inte har bloggat. Sista veckan innan sportlov, det ska bli riktigt skönt att få slappa

Baksida

Chokladmazariner med espressoglasyr16 mazariner3 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1/2 dl kakao1/2 dl strösocker100 g kylskåpskallt smörFyllning200 g mandelmassa100 g rumsvarmt smör3 ägg2 msk kakaoEspressoglasyr3 dl florsocker1 msk kakao3-4 tsk espresso eller annat starkt kaffeBlanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir finfördelat

Chokladmazariner

Smält smöret. Mixa eller mal mandeln först, gärna medmatberedare eller en mixer. Häll mandeln i en bunke

Chokladmazariner

Blanda mjöl och bakpulver. Hacka snabbt ihop mjölblandningen, smör och socker, för hand eller i en matberedare