Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör. Salta och peppra. Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör
Här kommer ett jättegott, enkelt och snabbt recept på minipajer med ost och skinkfyllning som passar perfekt både som picknickmat, plockmat, förrätt eller som en vanlig middag
Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel
15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa ihop ägg och vatten, tillsätt salt och fördela i krustaderna. Finriv osten, finhacka gräslök (spara 2 msk till garneringen) och dill. Strö över 2 msk hackad gräslök och servera 1pkt krustader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.