Med dessa chokladmazariner så vill jag önska er en riktigt fin påsk. Strössla över med lite strössel i blandade färger eller något annat som gör det hela lite ”påskigt”
Så det blev en pepparkakskladdkaka och så dessa små chokladmazariner med chokladganache. Ta ut chokladmazarinerna ur sina formar och lägg upp dem på ett serveringsfat
Mixa hastigt ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Mixa inte för länge, degen behöver inte gå ihop till en klump, utan forma den smuliga degen till en rulle med händerna
Chokladmazariner med espressoglasyr16 mazariner3 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1/2 dl kakao1/2 dl strösocker100 g kylskåpskallt smörFyllning200 g mandelmassa100 g rumsvarmt smör3 ägg2 msk kakaoEspressoglasyr3 dl florsocker1 msk kakao3-4 tsk espresso eller annat starkt kaffeBlanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir finfördelat
Börja med mördegen. Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i blandningen med fingertopparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.