Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven till jämnt fördelat. Nagga med en gaffel. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Med dessa chokladmazariner så vill jag önska er en riktigt fin påsk. Strössla över med lite strössel i blandade färger eller något annat som gör det hela lite ”påskigt”
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven till jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Denna gången fick dock chokladglasyren lämna rum åt en ljusare kaffeglasyrmed inspiration hämtad från en av farmors kakor som jag älskat ända sedan barnsben
Vänd ner det i äggsmeten med mjölken och bittermandeloljan. Rör ihop glasyren genom att sikta florsocker och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe
Choklad med lite kaffesmak. Det räcker med hälften av glasyrsmeten för att täcka kakan. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan alla ingredienser i den ordning de står medan du rör hela tiden
Sjud kaffe, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull tills det tjocknar (vilket jag misslyckades totalt med, den tjocknade aldrig, berätta gärna hur man gör för att det ska fungera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.