a 250 g fryst filodeg2 dl kokta glasnudlar (30 g okokta)250 g fläsk-/kycklingfärs2 strimlade salladslökar2 msk färsk och riven ingefära2 finhackade vitlöksklyftor1 finhackad schalottenlök1 liten nålfint, strimlad morot2 msk soja0,5 tsk socker2 tsk Maizena, löst i lite kallt vatten + lite som "lim" vi vårrullerullandet1 msk chiliolja eller 0,5 tsk chilipulverC. 1 finhackad vitlöksklyfta0,25 hackad chilipeppar/0,5 tsk chiliflakeser2 msk risvinäger/äppelcidervinäger2 msk fisksås2 msk pressad lime2 tsk sockerlite morot i väldigt tunna strimlor eller en bit gurka i små, små kuber5-6 färska myntablad som finhackats, gärna grönmyntaBlanda alla ingredienser till såsen, välj antingen morot eller gurka i såsen. 1 msk chiliolja. 2 msk pressad lime
Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili
Jag blanda chiliolja, sweet chilisås och färsk koriander till en marinad. Nu hade jag köpt hem ett stort knippe koriander och ville använda det och då hamnade laxen i foliepaket med koriander, chili, ingefära, lime och lite grönsaker
chiliolja. lime. Mixa alla ingredienser och späd mer mer vatten om du vill ha en tunnare soppa. Ställ in en halvtimme i kylen, servera i skålar och strö över mina rostade kokoschips
Använder du inte chiliolja så tillsätter du den finhackade chilin efter en stund. Så i originalreceptet är varken chili eller lime med, men där får ni göra som ni vill
Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili
Stek räkorna snabbt i lite chiliolja och pressa över limesaft. 500 g räkor utan skal (eller 1 kg oskalade)chiliolja (eller rapsolja och tex sambal oelek)limejuice100 g palsternacka, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)100 g morot, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)100 g rotselleri, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)2 salladslökar, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)1 mango, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)1 papaya, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)½-1 röd chili, finhackad (går att utesluta)½ kruka mynta, finhackad½ kruka koriander, finhackadDressing. ½ dl rostade sesamfrön½ dl rapsolja 1 ½ msk sesamolja3 msk japansk soya2 msk riven ingefära1 msk vitvinsvinäger1 lime, saften1 vitlöksklyfta, rivenLättast att få grönsakerna fint strimlade är att hyvla dem tunt med en mandolin eller osthyvel och sedan strimla tycker jag. 1 lime
Lime- och chilioljan är ett måste. Chiliolja. Saften från en halv lime. Servera burgarna, toppade med chiliolja, mellan hamburgarebröd eller som jag gjorde
Ingefäran är ordentligt tilltagen och ger perfekt motstånd mot den skarpa limen. Att du sedan kan få var och en av de rätterna med antingen kyckling, räkor, biff eller tofu, med chiliolja men utan soja, med rostad lök och hackad koriander, eller utan vare sig hoisinsås eller krossade jordnötter, och att alla dessa val genererar ungefär 58 olika kombinationsmöjligheter, det är en helt annan sak. Det sköljer vi ner med rött iste med citrongräs och omkringsimmande basilikafrön, samt en iste med lime och ingefära, för 30 kronor glaset