Cashew chicken- Kycklingwok
catrineyngbro
catrineyngbro

Cashew chicken- Kycklingwok

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 portioner
  • 2 dl neurala cashewnötter (osaltade och orostade)
  • 400 g kycklingfilé
  • 4-5 st torkade thaichili (kan uteslutas)
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 st salladslökar
  • 1 dl majsstärkelse
  • Olja till stekning
  •  
  • Såsen (se bild nedan vilka sojasorter jag har använt)
  • 0,5 dl ljus soja
  • 0,5 dl ostronsås eller mushroom vegetarian sauce (se bild)
  • 0,5 dl söt soja (ketjap manis funkar också bra)
  • 1 msk fisksås (kan uteslutas)
  • 2 msk thailändsk chilipasta (kan uteslutas eller ersättas med sambal oelek)
  • 0,5 dl vatten
  •  
  • Serveringsförslag
  • Fried rice eller jasminris

Beskrivning

    Gör såhär:
    Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan. Hacka kycklingen i tärningar (ej för små eller för stora), hacka lök och paprika i mellanstora bitar. Finhacka vitlöken, riv ingefära, hacka salladslöken i långa strimlor. Klappa kycklingbitarna torra med hushållspapper och lägg sedan i en bunke. Krydda kycklingen med lite salt och peppar, strö över majsstärkelse och blanda ordentligt.

    Hetta upp rikligt med olja och stek den torkade chilin i ca 1 min och låt rinna av på papper. Den torkade chilin kommer attt ge en god rökig smak till oljan. Stek cashewnötterna tills de blir gyllene i ca 1-2 min, ha koll så de inte bränns vid, nötterna får snabbt färg. Låt nötterna rinna av på papper. Droppa ner försiktigt en kycklingbit i taget i oljan. Om du droppar ner många som en klump på en gång kommer de att klibbas ihop. Fritera kycklingbitarna i ca 4-5 minuter. Låt rinna av på papper.

    I en annan stekpanna/wook hettar du upp olja. Stek ingefära och vitlök i 2-3 min. Vänd i grönsakerna och stek lite till. Häll över såsen och rör om. Låt koka upp och puttra nån minut. Vänd sedan i cashewnötterna, kycklingen, torkad chili och låt såsen puttra i ca 10-15 minuter. Stäng av värmen och vänd i salladslöken. Servera grytan med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.