Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölkoch chilisås
Toppa med jordnötter och hackad koriander. De gånger jag gör en wok föredrar jag att skära upp grönsakerna själv (bästa kylskåpsrensen ju) och även att koka nudlarna själv, det tar ju faktiskt inte särskilt lång tid
Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp. Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen), häll över fisksåsen och sesamoljan
Kycklingwok är något som jag gör rätt så ofta men mest på på vintern faktiskt. Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
Häll sedan i kokosmjölken, vatten, buljongtärning och minimajsen. Häll sedan soppan på nudlarnaoch toppa med strimlad lök, chili och hackad thaibasilika
Servera med ris eller stekta nudlar. Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Och vill man kan man ju alltid byta ut currypastan mot en annan färg, röd är gott och vad jag vet finns det grön (som ska vara starkare) oc hsedan en massa specialvarianter
Ni blandar helt enkelt mango chutney medröd currypasta, ljus soja och zest från lime. Det viktiga är att ni serverar quesadillasen tillsammans med er röd curry kryddade mango chutney vid sidan om också
Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och spola av i kallt vatten så de håller sig klibbfria
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölkoch vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
tofu ochnudlarmed grön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner. 3 dl kokosmjölk. 1 fp algnudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.