250 g
djupfrysta osockrade Hallon (alt. fryst hallonpure')
1 dl
Florsocker
1 st
Gelantinblad
3 dl
Vispgrädde
Servering
Havreflarn
Frska hallon
Beskrivning
1 Tina hallon. Mixa med florsocker i matberedare
Passera gm trådsil så kärnorna försvinner
2 Blöt gelatinbladet 5 min, smält på svag värme
och rör ner purén.
3 vispa grädden inte alltför fast och vänd ner
den lite i taget i purén. Blanda väl och
ställ kallt minst 2 timmar.
Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Fyll upp medhallonmoussen. Mixa hallonen om de inte kokat sönder. Blanda ihop yoghurt, grädde, florsocker, vaniljsocker och de avsvalnade mixade hallon
Värmlättmjölkentillsammansmed gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Vispa ner i moussen. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist
Denna hallonmousse går alltid hem och som alla mina fyllningar är den veggie- och halalvänlig. Koka upp hallonen tillsammansmed vatten, strösocker och citronsaft
Här har vi ett busenkelt och väldigt gott recept på hemmagjorddaim. Mer julgodis. Jag tycker nästan att det är roligare när daimbitarna ser hemmagjorda ut, i olika storlekar och former
1 dl mjölk. 25-50 g smör. 1 gul lök, skivad 1 förp Felix tärnad potatis 150 g Felix cornichons, halverade 100 g ädelost salt 3 dl grädde 1 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 25-50 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.