Gurkmeja. Blanda ner broccoli, russin och pumpakärnorna i kastrullen med bulgur när den är mjuk. Koka upp bulgur tillsammans med 2 dl vatten, gurkmeja, curry och salt. Bulgur med massa gott (2 port). 1 dl bulgur
När vattnet kokat bort strör du gurkmeja över, en skvätt olivolja, granatäpplekärnorna och spenaten. Till dessa små bollar serverade jag en lyxig sorts bulgur och lite tsatsiki
Servera med tex bulgur, ris eller blomkålsris. 1 tsk gurkmeja. Nu den här årstiden när det är kallt så tycker jag det är himla gott med kryddrik mat, inte stark mat men kryddig mat tex indiskt och thaimat
Jag hade även mycket persilja i frysen sedan jag lagadebulgursalladen för någon vecka sedan. Jag stekte lite kyckling som jag kryddat med kanel, ingefära, gurkmeja, chili och salt
Koka bulguren enl anvisningar men tillsätt saffran och gurkmeja i kokvattnet Blanda samman ingredienserna till dressingen, värm väldigt snabbt i mikron så honungen smälter och rör ned den i den varma bulguren