salt & peppar. Blanda medbulgur, pumpa och toppa med granatäpplekärnorna och pumpafrö. En rätt som överdoserades med råge för några år sedan, i alla fall i min värld
Ikväll gjorde vi kokosmjölkkoktbulgur. Har du testat att koka bulgur (eller ris) i annat än vatten. Bulgur kokad i kokosmjölk, vatten och buljong – precis som du kokar i vanliga fall
) och vi ska fira in helgen genom att äta middag och dricka bubbel på Natur, kolla in Kings of Convenience på Pustervik och avsluta kvällen med en Bloody Mary på Mr P
Jag åt den till rapsgriskotlett i helgen och bara måste dela med mig av receptet. Bara för något år sedan var jag väldigt osäker på vad man skulle ha pumpa till och överhuvudtaget hur man skulle göra med den
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursalladmed grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Bulgur är någonting som jag har börjat laga allt mer & mer här hemma. Salt & allkrydda. Detta är möjligen inte den mest lockande bilden för denna rätt men jag måste säga att smakerna tillsammans medbulgurn, rostade potatisen och tandoorikycklingen går väldigt bra ihop
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
salt & peppar. Att bita i torr ost har varit en av mina cravings ett tag, gärna tillsammans med mynta. Koka bulgur och linser i varsin gryta enligt förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.