Mixa den sedan,om du vill, med lite grädde/olivolja tills den får den konsistensen du vill ha. Blomkålsmos istället för potatismos, helt genialt och mycket, mycket godare
Lax med blomkålsmos. Blomkålsmos. Sedan hällde jag över i en stor skål, tillsatte 1/2 vitlöksklyfta, lite färsk persilja, några droppar olivolja, örtsalt & peppar och mixade till ett mos med en stavmixer. 15 minuter Blomkålsmos
Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Servera mos, fisk, rostade pinjenötterm riven parmesanost, nymald svartpeppar och lite olivolja
olivolja. se , men ändrade lite på det och valde att istället servera rätten med mitt blomkålsmos. Tag en stor gryta och häll i rikligt med olivolja och en stor klick smör
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek biffarna till fin färg. Blomkålsmos. Gårdagens middag blev zucchini- och kikärtsbiffar med paprikaröra, blomkålsmos och sallad
4 Mos 900 g mjölig potatis 1/2 blomkål (ca 400 g) 1 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1 citron Gurka 1/2 gurka 1/2 msk olivolja 2 msk senap (gärna skånsk) 1 msk vatten 1 tsk dragon Karré 4 skivor fläskkarré 1/2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pensla schnitzlarna på båda sidor med olivolja och strö kryddorna jämnt över. Köpte bland annat ett fint litet blomkålshuvud som blev grunden till ett smakrikt blomkålsmos till vår schnitzelmiddag
Blomkålsmos är ett nyttigt lågkolhydratalternativ till potatismos som är lätt att variera i smak genom att byta ut eller utesluta ärtor och koriander mot tex broccoli och basilika