Jag gjorde moset på blomkål (Lchf) Kör du inte Lchf så funkar det super med potatis fast då får du koka dom som vanligt innan du kan göra mos av det (glöm inte äggulan)
Hur som helst, här ser Du en mycket god och enkel maträtt, kyckling som jag stekte med chilikrydda och som fick efterstekas i ugnen tillsammans med grönsaker som zuchinni, aubergini och paprika
kycklingbröstmed skinnet kvar. Jag försöker att vara en medveten konsument. När jag köper kött och kyckling väljer jag i första hand ekologiskt eller närproducerat kött
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.