Blanda mörk och ljus recept

Apelsin- och nougatfröjd

Apelsin- och nougatfröjd

Blanda mandelmassan med Cointreau och finrivet skal från en apelsin. Pensla den ljusa chokladen över nougatrullen med en hushållspensel
Lyxig chokladdryck på mörk och ljus choklad

Lyxig chokladdryck på mörk och ljus choklad

Häll upp och servera genast. 130 g mörk choklad, 70 %. 1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Kolasås - ljus och mörk variant

Kolasås - ljus och mörk variant

Blanda ihop kakaopulver, socker och tjock grädde och koka det simmigt. Blanda i josen på slutet. Smaksätt med vaniljsocker och servera kall eller varm
Vit och mörk chokladcheesecake

Vit och mörk chokladcheesecake

Häll över i en skål ochblanda ner de hackade rostade hasselnötterna. Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
Mörk chokladfuge med chili och havssalt

Mörk chokladfuge med chili och havssalt

Blanda grädde, socker, och sirap i en tjockbottnad kastrull. Den här varianten är otroligt god med bitterheten från den mörka chokladen, hettan från chilin och sältan från havssaltet
Kladdkaka med mörk choklad och färska bär

Kladdkaka med mörk choklad och färska bär

Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Så varmt och skönt. Jag antar att ni är många som kommer att grilla i helgen och jag tänkte passa på att ge er ett litet desserttips
Helgens gott och blandat

Helgens gott och blandat

I receptet står det Schärs mix c – men det går bra med vilken ljus mjölmix som helst. I helgen har det varit innebandycup för sonen och då har det varit fokus på dels bra förstärkt mellis, lite snabba energier och så snabbakat bröd
Moussetårta med hemmaplockade bär och mörk choklad

Moussetårta med hemmaplockade bär och mörk choklad

Sikta succesivt ned mjöl och bakpulver som blandats, och vänd in det med handen. Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
Fudge med mint och ljus choklad

Fudge med mint och ljus choklad

Krossa karamellerna ochblanda sedan ner i smeten. Ta kastrullen av plattan och smält ner smöret. plåt och skär i bitar
Fudge med mint och ljus choklad

Fudge med mint och ljus choklad

Krossa karamellerna ochblanda sedan ner i smeten. Ta kastrullen av plattan och smält ner smöret. plåt och skär i bitar
Apelsinsemifredo med kanderad mandel och mörk choklad

Apelsinsemifredo med kanderad mandel och mörk choklad

Hacka mandlar, choklad och maräng­er ochblanda ihop. ½ dl ljust muskovardosocker. Garnera gärna även med lite apelsinskalsremsor och krossa lite maränger över så blir den ännu lite finare och påsklik
Viltgryta med ugnsrostade rotsaker och mörk söt sås

Viltgryta med ugnsrostade rotsaker och mörk söt sås

Blanda i Lutenica, tomatpuré och rödvin och låt det puttra tills rödvinet nästan kokat in. Den mörka söta såsen är verkligen superenkel och supergod med syran och sötman som gifter sig med rotsakerna
Choko mokko med nougatglaze

Choko mokko med nougatglaze

Blanda ner kakao, sirap och havssalt. Hacka choklad och valnötter grovt. Vispa smör och socker vitt och krämigt
Choklad & citronkonfekt

Choklad & citronkonfekt

Riv Odense Mandelmassa ochblanda med citronsaften till en massa. Dekorera med smält Odense Mörk Choklad