5 dl
mjölk (gärna standardmjölk á 3 % fetthalt) tillsammans med 2 kuvert saffran ( => 1 gram) till ca 30 grader (alltså inte fingervarm). Smula under tiden 30 gram jäst (den röda, för söta degar) i bunken till din köksassistent. Häll den värmda saffransmjölken över jästen och rör runt tills jästen har löst sig. Tillsätt då 2 dl strösocker och 8 dl vetemjöl. Låt degen arbetas till en lös deg i ca 5 minuter i maskinen (låg hastighet). Lägg en bakduk över bunken och låt degen vila under bakduk i
Ta upp degen ur skålen och knåda den smidig med resten av mjölet. Pensla bullarna med vispat ägg. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassaochmörkchoklad
Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Så här gör jag ju visserligen med all min matlagning, men just här tycker jag verkligen att man bara ska köra på känsla, och det kan inte bli fel, bara gott
Köttgryta med porter ochmörkchokladNu har husmor laborerat igen. Förstås en ripasso passar ju med torkad frukt ochchokladtoner, ett amarone eller en valpoliciella classico
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Det här är ett amerikanskt recept med amerikanska mått
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladenmed hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.