Saffransbutterkaka med mandelmassa och mörk choklad
GinasKitchen
GinasKitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk (gärna standardmjölk á 3 % fetthalt) tillsammans med 2 kuvert saffran ( => 1 gram) till ca 30 grader (alltså inte fingervarm). Smula under tiden 30 gram jäst (den röda, för söta degar) i bunken till din köksassistent. Häll den värmda saffransmjölken över jästen och rör runt tills jästen har löst sig. Tillsätt då 2 dl strösocker och 8 dl vetemjöl. Låt degen arbetas till en lös deg i ca 5 minuter i maskinen (låg hastighet). Lägg en bakduk över bunken och låt degen vila under bakduk i
  • minuter
  • 200 g mandelmassa och blanda ner
  • 150 g smör, ta lite i taget
  • 2 msk ljus sirap samt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5, 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g rumsvarmt smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.