Vit mousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vit chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
Den här cheesecaken är en frozen variant med en cookie botten på chocolate chip cookies, en färskostfyllning med mörk choklad och en topping på vit choklad och hallon - behöver jag säga något mer
Vispa ägg och socker vittoch pösigt. Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev
Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Vit kladdkaka. Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen
Mörk chokladgelé. Låt stelna till äggvitekonsistens. Kärna ur oliverna och lägg dem i en ugnssäker form. Krossa kexen i en matberedare och tillsätt smöret
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Riv den vita chokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar
Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält och frukten blivit varm
Så det fick alltså bli mini-kaffepavlovas (i stil med tapas, går ju lika bra att göra en stor pavlovatårta om man vill) med en mörk choklad- och kaffemousse och en vit kaffetryffel drizzlad över
Smält resten av smöret och blanda med den vita chokladen. Blanda resten med den vita chokladen. ) Gjorde den här lyxiga varianten av kladdkaka som verkligen var supergod och helt klart kan rekommenderas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.