Bläckfisk selleri recept

Grillad italiensk bläckfisk

Grillad italiensk bläckfisk

Oftast gör jag bläckfisksallad på en vinägrett med selleri, morot och rödlök. Den åttaarmade bläckfisken är lite av en outsider, något ovanligt, som jag har känslan av att vi svenskar sällan tillagar
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Lite japansk inspirerat blev det idag!

Lite japansk inspirerat blev det idag!

Men först så blev det lite bläckfisk till förrätt och M&M gillade detta. Skär sellerin i strimlor. Bläckfisk, citronklyftor, mjöl, salt, solrosolja
Risotto på havets läckerheter

Risotto på havets läckerheter

Rensa och skölj bläckfisken, skär ner i skivor och bitar. Skär även sellerin i tunna skivor. Fräs grönsakerna, bläckfisken och räkorna i rikligt med olivolja

Greek Picdump.

Åttaarmad bläckfisk av mindre storlek. Selleri i hel form, dvs både roten (rotselleri) och blasten (blekselleri)
Pasta Marinara

Pasta Marinara

Fräs skivad selleri och purjolök i en kastrull med olja. Sjud sedan, ca 2 minuter, inte längre annars blir bläckfisken seg. 1 st selleristjälk
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

I påsen finns skaldjursmix av bland annat bläckfisk, räkor och musslor och funkar till allt från pasta till pizza, perfekt att plocka fram och bara steka på direkt fryst från påsen

Marinerad bläckfisk

Salta och peppra bläckfiskringarna. Använder du fryst bläckfisk ska de tinas innan tillagning. Stek bläckfisken snabbt i en het stekpanna med lite olja

Bräserad bläckfisk på franskt vis

Klyv selleristjälkarna på längden och skiva. Först bläckfisken. Lägg i ingefära, morötter, selleri, lök, fänkål, baconben och extra salt

Calamari fritters

Blanda ner calamari, paprika, lök, selleri och vitlök. 2 stjälkar selleri. Blanda mjöl, ägg och mjölk i en stor skål

Pasta Marinara

bläckfisk, musslor och surimi.  Fräs skivad selleri och purjolök i en kastrull med olja. Sjud sedan, ca 2 minuter, inte längre annars blir bläckfisken seg. 1 selleristjälk