Jag kan älska en rökig mör köttbit med klassisk bbq-sås och typiska tillbehör. Den här varianten, där den varsamt röktasvartroten tar med sig en ny dimension av smaker till tallriken blev en riktig överraskning
Här serverar jag den kokt med krispiga chorizobitar (inte för stark dock, så att den överröstar svartroten för mycket) och hemmavispad majonnäs med rökt paprikapulver i
Jordärtkoksmousse och röra på rökta räkor på mörkt rågbröd. Skala ca 300 - 400 gram rökta räkor och haka dem grovt. Spar ca 10-12 st till garnering. Stek i ca 25 gram smör i 3-4 minuter
Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 20 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och klipper sedan av. Kallrök korvarna i 3-4 dygn. / Anki och Håkan Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar
v=wpcom-no-pv". Bläckfisk är en av mina absoluta favoritfiskar och särskilt då squid. v=wpcom-no-pv". Lägg upp nudlar i två skålar och servera med bläckfisken ovanpå
Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Efter att vi kikat lite där så åkte vi hem till Camillas föräldrar, hennes pappa har fyllt år och vi passade på att grattulera honom och vart samtidigt bjudna på en väldigt god lchf-rabarberpaj
Linda en skiva prociutti kring varje svartrot. Smörslungad svartrot med prociutto, citron och örter ca 12 st. Smörslungad svartrot med prociutto, citron och örter ca 12 st
600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Men nu svävar vi ut i det blå, det är ju inte Petters följe som ska bjudas på lax - det är ju ni. Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.