Bläckfisk olivolja recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar. 1 dl olivolja. 2 dl olivolja
Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet. Bläckfisk serveras ofta som Meze och Tapas här nere
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Fylld bläckfisk och brässerad oxsvans

Fylld bläckfisk och brässerad oxsvans

Doppa bläckfisken i mjöl följt av ägg och stek hastigt i het olivolja några minuter. Olivolja. När jag skulle handla idag så såg jag till min förvåning att dom hade små bläckfiskar
Grillad bläckfisk

Grillad bläckfisk

Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen
Fylld bläckfisk i tomatsås

Fylld bläckfisk i tomatsås

I en gryta häll i olivolja och låt lök och vitlök fräsa tills det blir mjukt. Jag har alltid tyckt mycket om bläckfisk
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Fräs i olivolja utan att det tar färg i ca två min. Häromdagen hittade jag finfina bläckfiskar i fiskdisken och kunde inte motstå dem
Paella med bläckfisk och skaldjur

Paella med bläckfisk och skaldjur

Olivolja. I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia. Ta i lite olivolja och stek räkor och krabba en stund
Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Olivolja att steka i. Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Grillad italiensk bläckfisk

Grillad italiensk bläckfisk

En mörad grillad bläckfisk som marinerats i olivolja, citron, chili och vitlök över natten. Den åttaarmade bläckfisken är lite av en outsider, något ovanligt, som jag har känslan av att vi svenskar sällan tillagar
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar