Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum
Livets apokalyps
Livets apokalyps
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ojinguh bokum
  • 4 pers
  •  
  • SÅS
  • 1 msk soya
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk "gochujang" (koreansk röd chillipasta, finns även på välstorterade storhandlare och asiatiska importbutiker)
  • 1 tsk socker
  • 6 vitlöksklyftor, skalade och puréade
  • 2,5 cm färsk ingefära, skalad och puréad
  • 1 msk "gochugaru" (koreanska röda chilipepparflagor)
  • OBS denna är rätt het så börja med hälften och smaka av!
  • salt och peppar
  • 1 stor eller två mindre bläckfiskar (jag hade två stycken med totalvikten 350g), gärna färdigrensade för enkelhetens skull
  • 4 salladslökar, skurna i bitar
  • 2 röda chilepeppar (välj kanske en mildare variant då det redan är styrka i de koreanska chilipreparaten ovan) strimlade
  • olivolja/vegetabilisk olja
  • 1 stor morot, tunt strimlad
  • 3 större champinjoner, skivade
  • vatten
  • sesamfrön
  • sesamolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.