Jag väljer gärna ett kycklinglår för där finns den goda smaken och saftigheten. Fyllningen känns både traditionell och lite modern genom att tillsätta äpple och lite parmesan
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Så idag blev det ”Kyckling fylld med chili och vitlöksröra”. Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt
Googla på fylld lövbiff och du hittar hur många varianter som helst. Fäst ihop med tandpetare så att inte fyllningen rymmer ur "börsarna", som fylld lövbiff kallas ibland
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Pressa ner vitlöken och rör runt lite, var försiktig så den inte bränns. Koka upp och smaka av. Lägg fetaost, persilja, gräslök, dill och ägg i en skål och krydda med lite peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.