Var också första gången jag grillade bläckfisk, inte heller det sista gången. Tillsätt därefter resten av tomaterna, ananas, chili, hot sauce, honung och lime
En annan gång har jag fått uppleva en kökshistoria i fiskebyn Ereciera i Portugal och fått äta helt fantastiskt god grillad bläckfisk på en restaurang med en kompis som jag hade åkt dit med
Helgrillad fisk, bläckfisk, haj, musslor & grillade grönsaker. Jag åt smaskig bläckfisk till lunch. Honung från marknaden, Polenta, paprikapulver, 2 varianter av Ajvar som jag köpte på Konzum & grymma torkade fikon från marknaden i Omis
I påsen finns skaldjursmix av bland annat bläckfisk, räkor och musslor och funkar till allt från pasta till pizza, perfekt att plocka fram och bara steka på direkt fryst från påsen
Blanda Honung och olivolja i en kaffekopp Trä Löken parprikan och den skivade bläckfisken på ett träspettPensla bläckfisken med olja+honungs blandningenStek eller grilla spettet tills bläckfisken är genomstekt
Vi beställer alltid baconlindade dadlar, rödvinsbrässerad chorizo och friterad bläckfisk. Koka upp balsamvinäger med honung och låt sjuda tills vätskan reducerats till en något tjockare vätska
Det eller bläckfisk. Har du förberett riset eller potatisen ( klyfta potatis kvällen innan, förkoka dem 10 minuter och så kan du lägga in den potatisen samtidigt med kycklinglåren så blir de också klara på max 15 minuter) Pensla kycklingen med lite smält smör och örtsalt och kanske lite honung den sista minuten. 1 msk honung. )/ Lena 10 minuter och så kan du lägga in den potatisen samtidigt med kycklinglåren så blir de också klara på max 15 minuter) Pensla kycklingen med lite smält smör och örtsalt och kanske lite honung den sista minuten. 1 msk honung
Omgiven som ön är av tre hav så är förstås fisk och skaldjur ett givet inslag på menyn – och som jag har frossat i svärdfisk, musslor, bläckfisk och diverse andra läckerheter från havet