Biff med lök oxfilé recept

Biff Tataki, oxfilé på japanskt vis

Biff Tataki, oxfilé på japanskt vis

Köttet skärs i tunna skivor och serveras ofta tillsammans medvårlök och ponzudressing. Krydda rikligt på alla sidor med salt och nymalen svartpeppar
Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg (Per Morberg)

Servera direkt med äggula. Skala och finhacka löken. Biff Rydberg är en svensk klassiker. Lägg i köttet och sedan löken
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Lägg på ett fat tillsammans medlöken. Krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Bryn löken i lite smör

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås
Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg

Blanda samman lökenmed potatisen och låt det bli genomvarmt. Krydda med salt. Skala och hacka löken. Krydda med salt och peppar
Biff Rydberg à la Morberg

Biff Rydberg à la Morberg

Servera med en äggula i ett snapsglas. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk. Skala och hacka löken och fräs den i lite smör så att den får lite färg
Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg med senapscreme

Det ser trevligt ut och låt alla blanda ihop sin pytt med ägg, potatis, oxfilé, lök och den goda senapscremen
Klassisk biff a la Rydberg

Klassisk biff a la Rydberg

Lägg köttet och löken på fatet med potatisen. Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap
Biff Rydberg

Biff Rydberg

4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram oxfilé 1 salt 1 soja , japansk 1 olja , till fritering 1 svartpeppar 1 smör , och olja till stekning 2 st gul lök(ar) 4 st potatis(ar) , rooster 1 strösocker Senapskräm 3 msk strösocker 1 msk dijonsenap 2,5 dl vispgrädde , 40 % 2 msk pepparrot , riven 1 salt 2 msk senapspulver , Colman's 1 svartpeppar Till servering 4 st äggula(or) Köp receptet
Biff Wellington

Biff Wellington

Börja med att fräsa svampen lök i smör, låt kallna. Bred svampfräset på smördegremsorna och rulla smördegen runt oxfilén, pensla runt om med det uppvispade ägget
(Löv)biff Rydberg, gammal är äldst

(Löv)biff Rydberg, gammal är äldst

Biff Rydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Börja med senapsgrädden, vispa grädden fluffig och blanda med senapen