Betor recept

Saltbakade betor med citron och timjansmör

Saltbakade betor med citron och timjansmör

Skölj och borsta betorna. Skär ett kryss i betorna med en kniv och lägg i en klick av smöret och servera med en liten sked, så gästerna kan gröpa ur betorna
Picklade betor

Picklade betor

Några av de polka- och gulbetor jag skördat under hösten har jag lagt in, eller "picklat" som är det ord man använder just nu
Rostade betor och potatisar

Rostade betor och potatisar

Snåla inte med varken olivoljan eller saltet och låt dem rostas ordentligt, då smakar både potatisen och betorna som bäst
Råmarinerade betor

Råmarinerade betor

Skala och skiva betorna mycket tunt (använd gärna en mandolin) och ansa och skiva rädisorna. Strö hackade örter över de färglada betorna
Betor, rådjur och kära vänner

Betor, rådjur och kära vänner

Sötsyrliga betor, 4p. Klyfta 4 förkokta rödbetor, lägg i ugnsfast form, ringla lite olja över och rosta ca 15 minuter. Lägg upp de ljumma betorna på ett fat tillsammans med vinägrett, ca 160 g Kvibille Gräddädel skuren i bitar, 50 g halverade färska hallon och dill. -) 4 förkokta rödbetor
Rostade betor * 3

Rostade betor * 3

En sak som jag däremot blev nöjd med var de rostade betorna. Just nu är betor i alla dess former och färger som bäst och säsongen ska nyttjas totalt
Bakade betor med chèvre och rostad vitlökskräm

Bakade betor med chèvre och rostad vitlökskräm

500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Curryrostade betor med yoghurt

Curryrostade betor med yoghurt

600 g gulbeta 4 gula lökar 2 tsk curry 1 citron 1,5 msk honung 1 msk citronsaft 3 dl turkisk yoghurt 1 förp fetaost olivolja salt