500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Betor. Små gulbetor. Små rödbetor. Små polkabetor (om du hittar det). Borsta betorna noggrant. Klyfta eller halvera betorna och lägg de röda betorna i en form för sig
Skala potatis och betor, dela ned i mindre bitar, vänd i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar. Rosta i ugn på 200 grader i 30 min. 5 kg Gulbetor. 3 st klyftor Vitlök Vanlig
Basilikavinägrett *. ), tryffelolja, gul zucchini, färsk basilika, rostaderödbetor och maché. Jag lät dessutom en knippe mindre rödbetor rostas i ugnen och toppade sedan potatissalladen med dessa
Kycklingfilé med rostadebetor. Lägg klyftade betor för sig och kycklingfiléer för sig på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja på betorna, salta och peppra
Här får du ett lika lättlagat som gott recept på kolja med fetaost och rostadebetor. Servera i djup tallrik med rotsaker och spenat i botten, toppa med rostade solrosfrön, kolja, fetaostdressing och körvel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.