På vårt lokala ICA vräkte de ut benfrikotlettrad (eller ”fläskytterfilé” som någon kreativ marknadsförare döpt om den till) med kort datum för en spottstyver
Gjorde en benfrikotlettrad på grillen igår. -) I alla fall, jag tycker kotlettraden är god om man tillagar den på rätt sätt dvs "low and slow" på grillen
Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfrikotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Fördela fyllningen och lägg ½ skiva bacon i varje kotlettficka. Eller skär den benfriakotlettraden i drygt 1 cm skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter. Täck pannan med aluminiumfolie och efterstek i ugnen tills köttet är mört, benfria kotletter 30-40 minuter, kotletter med ben ca 50 minuter i ca 200º. ca 2 cm tjocka eller benfrikotlettrad. 2 skivor bacon
Salta och peppra kotlettraden. Ta upp kotlettraden och skär den i skivor. ca 1 kg benfri kotlett. 150 g pancetta eller bacon. Låt kotlettraden sjuda under lock i ytterligare 1 timme. ca 1 kg benfri kotlett. 150 g pancetta eller bacon
Fast egentligen är det inte någon filé utan ren kotlettrad, lite tjusigt putsad bara. Skär bacon i mindre bitar, stek knaprigt och lägg på papper för att rinna av