Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Andrea Klintbjer 1 kg Rödkål Färsk
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning
Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en ugnsform. Kryddblandning. Blanda salt, peppar, chilipeppar, chili flakes, rökt paprikapulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.