Underbar kalvstek i krämig sås. Salta kalvsteken och låt den gärna stå och dra en halvtimme. Kalvstek, 6-8 port. 2 kg benfrikalvstek. 2 kg benfrikalvstek
Putsa kalvsteken från eventuella hinnor. 1 kg kalvstek, benfri , gärna i nät. 8 - 10 port. Tillagningstid. 4,5 timme varav 3 timmar marinering och 1,5 timme i ugnen
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
En riktigt god, saftig och vitlöksdoftande kalvstek avnjöt vi i söndags. Du kan servera kalvsteken på ett klassiskt sätt med kokt potatis och gräddsås eller med ugnstekt potatis och beasås